Alexandra Porumboiu Fondator si Coregraf

Alexandra Porumboiu este o talentată coregrafă și fondatoarea școlii de dans și balet Joy2Dance, un spațiu dedicat educației, pasiunii și dezvoltării copiilor în domeniul dansului. Cariera ei în lumea dansului a început ca balerină la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, unde a evoluat în numeroase spectacole pe scene din țară și din străinătate.

Educația sa solidă și pasiunea pentru artă au fost esențiale în dezvoltarea sa ca artistă și pedagog. A absolvit Liceul de Artă din Constanța, secția Coregrafie, și a obținut licența în Artele Spectacolului, specializarea Coregrafie, la Facultatea de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța. În plus, în 2019 a absolvit Bolshoi Ballet Academy Teacher’s Certification Program la New York, consolidându-și cunoștințele și competențele în acest domeniu.

Alexandra este un membru activ al comunității artistice, fiind afiliată CID-UNESCO și Uniunii Artei Coregrafice din România. Acest lucru reflectă nu doar angajamentul și dedicația ei față de arta dansului, ci și contribuția ei semnificativă în promovarea și dezvoltarea acestui domeniu.

De-a lungul carierei sale, Alexandra a participat la numeroase conferințe și programe de specialitate, cum ar fi “Vaganova and her Method for Teaching Ballet” sau “Seminario Internazionale Paola in Danza”, unde a avut ocazia să învețe și să colaboreze cu mari maestri ai baletului. Experiența și expertiza acumulată în aceste evenimente au ajutat-o să devină o profesoară și coregrafă de succes.

În plus, Alexandra a fost onorată să facă parte din juriul multor concursuri de balet și dans contemporan din țară și de peste hotare, contribuind astfel la descoperirea și încurajarea tinerelor talente în acest domeniu.

Prin crearea școlii de dans și balet Joy2Dance, Alexandra Porumboiu își împărtășește pasiunea, cunoștințele și experiența cu elevii și colegii săi, inspirându-i să-și depășească limitele și să-și dezvolte abilitățile artistice. Viziunea sa asupra artei dansului, combinată cu o abordare pedagogică modernă și inovatoare, a creat un mediu în care dansul devine o experiență de transformare și de bucurie pentru toți cei implicați.

Într-o lume în continuă mișcare și schimbare, Alexandra Porumboiu dovedește că perseverența, profesionalismul și dragostea pentru artă sunt ingredientele cheie pentru a crea o carieră de succes și un impact pozitiv în domeniul său. Prin munca sa la Joy2Dance, ea contribuie la creșterea și consolidarea scenei de dans și balet din România, marcând o nouă etapă în dezvoltarea acestui domeniu artistic valoros.